Fotoboek ‘Capacity’

Post Image

Het afgelopen jaar hebben twee topfotografen, Hélène Wiesenhaan en Inge Hondebrink, ons team op de voet gevolgd in de aanloop naar de Paralympische Spelen in Rio. Alle verschillende kanten van topsport worden weergegeven door middel van prachtige foto’s. We zijn zelfs bij RTL’s Koffietijd op bezoek geweest om erover te vertellen.

De aflevering van Koffietijd kan je hier terug vinden. De foto’s zijn gebundeld in een prachtig boek. Het fotoboek heet ‘Capacity’.

‘’Het boek is een luxe fotoboek waarin wij het Dutch Parathletics Team (DPT) volgen in hun paralympisch jaar tot en met de Paralympische spelen in Rio de de Janeiro. Behalve de sportbeelden worden in het boek vooral de inspanningen en emoties getoond, wat er gebeurt tijdens en na de trainingen en meer. Wat moet een topsporter laten en wat krijgt hij of zij er voor terug. Het al dan niet behalen van de kwalificatie voor Rio. De atleten die wij volgen zijn allemaal atleten met een A status van het NOCNSF, wat inhoudt dat zij een salaris ontvangen en fulltime atleet zijn. Dit boek toont wat het inhoudt om een (paralympisch) top atleet te zijn maar ook wat er allemaal mogelijk is wanneer je een handicap hebt”.

Voor wie maken wij dit boek en wat is het doel?

“Dit boek is er voor iedereen die van sport houdt, voor mensen die van mooie foto’s houden, voor mensen met en zonder een handicap, artsen, revalidatiecentra, fysiotherapeuten etc. Door middel van dit boek willen wij mensen inspireren en laten zien dat ondanks een handicap je een volwaardig (top)sporter kunt zijn. Onze sponsoren zorgen er voor dat wij vele boeken kunnen schenken aan onze doelgroep.”

Met columns van:

Craig Spence, IPC Director of Media and Communications

Bibian Mentel , paralympisch kampioen boardercross

Abdelkader Benali , schrijver

John Volkers, journalist Volkskrant